Jesteś tutaj: Strona główna / Nowości na rynku / Dieta /
Len Mielony Plus firmy Ekopordukt

Len Mielony Plus

Len jest doskonałym sposobem na chrypkę. Pozwala złagodzić podrażnienie błony śluzowej gardła, zapewniając jej odpowiednie nawilżenie i osłonę.

 

Nasiona lnu są bogate w substancje śluzowe. Roślina ta jest od lat stosowana w leczeniu chorób układu oddechowego. Coraz częściej nasiona zastępowane są lnem mielonym, o znacznie wyższej efektywności w walce z chrypką. Len mielony zaczyna wypierać klasycznie stosowane w zielarstwie siemię dzięki temu, że jest łatwiej przyswajany i posiada niemal dwukrotnie większą ilość substancji śluzowych o właściwościach powlekających.

W tę tendencję wpisuje się nowy produkt firmy Ekoprodukt - Len Mielony Plus. Ta wzbogacona odmiana znanego i cenionego Lnu Mielonego posiada obniżoną zawartość tłuszczu. Postać proszku ułatwia sporządzenie przyjemnego w smaku kleiku i pozwala w pełni wykorzystać jego cenne składniki, w tym przede wszystkim błonnik pokarmowy, korzystnie wpływający na pracę przewodu pokarmowego, przez to, że działa korzystnie na jelita oraz wspomaga ich pracę.

Len Mielony Plus to także aminokwasy egzogenne, poprawiające wygląd skóry, paznokci i włosów oraz lignany - hormony roślinne o wszechstronnym działaniu, m.in. neutralizujące wolne rodniki, obniżające poziom cholesterolu i łagodzące objawy menopauzy.

Produkt zawiera także niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, w tym kwasy z grupy Omega-3, które są ważnym czynnikiem w profilaktyce chorób układu krążenia. Dlatego ten suplement diety można polecieć nie tylko jako lekarstwo na chrypkę, ale także jako codzienne źródło niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu składników.

Cena za Len Mielony Plus za opakowanie 100g to: ok. 4.90 zł

Chcesz otrzymywać informacje o nowych artykułach w serwisie Poradynazdrowie.pl? Zapisz sie do newslettera!

| Regulamin

<>

Skomentuj:









CAPTCHA Image
Trudno odczytać? Przeładuj obrazek!

Pola oznaczone * są obowiązkowe.

Dodając komentarz zgadzasz się na Regulamin Publikacji Komentarzy.